---
Zoeken in Stadsdeel Zuidoost
Pad tot huidige pagina

Openbaar vervoer

14 december 2012

Op deze pagina - Openbaar vervoer


Amsterdam Zuidoost heeft een uitgebreid netwerk van Openbaar Vervoer. Behalve met de metro of bus, kunt u ook per trein van en naar Amsterdam Zuidoost reizen. NS Station Amsterdam Bijlmer ArenA is het belangrijkste OV knooppunt van het stadsdeel. Het station is in 2007 vernieuwd en kan dagelijks 60.000 passagiers verwerken, daarmee behoort het tot een van de grotere stations van Nederland. Vanaf dit station kunnen vele bestemmingen worden bereikt. U vindt al uw reisinformatie van deur tot deur op http://www.9292ov.nl/

Trein

Vanuit het stadsdeel zijn er via Station Amsterdam Bijlmer ArenA goede verbindingen met Utrecht CS, Amsterdam CS en via de Utrechtboog ook met Schiphol.

In 2008 is metrostation Holendrecht tevens NS station geworden. Daarmee heeft het AMC goede treinverbindingen erbij gekregen.

In de nabijheid van het stadsdeel zorgen de NS stations Duivendrecht en Diemen ook voor goede verbindingen met o.a. Schiphol, Almere en Lelystad.

Meer informatie en dienstregelingen op http://www.ns.nl/

Metro (GVB)

Via de metro is het stadsdeel zeer goed verbonden met andere delen van Amsterdam, zoals de binnenstad, Amsterdam-Zuid, Amsterdam-Oost, Amsterdam-West en Sloterdijk.

Stadsbussen (GVB)

In het stadsdeel rijden diverse GVB bussen. Een aantal zorgen voor OV verbindingen met stedelijke gebieden buiten het stadsdeel zoals Amsterdam-Oost, Diemen-Zuid/Noord, IJburg en Weesp. Ook rijden er door het stadsdeel een aantal nachtbussen vanuit Amsterdam CS.

Kijk voor meer informatie op http://www.gvb.nl/ of bel GVB Klantenservice, telefoon 0900-8011 (lokaal tarief), dagelijks bereikbaar tussen 8.00 en 22.00 uur.

Streekvervoer

Vanuit de regio doen een aantal streekbussen Amsterdam Zuidoost aan.

- BBA Connex bussen zijn vanuit Utrecht actief

- Arriva is met een aantal spitslijnen vanuit Purmerend, Edam en Hoorn actief

- Connexxion is vanuit Almere, het Gooi en Haarlem/Schiphol actief met de ZuidTangent, reguliere streekbussen en enkele spitslijnen

Zuidtangent 300

- rijdt via Schiphol en Amstelveen tussen Haarlem en Station Amsterdam Bijlmer Arena

- rijdt overdag 10 keer per uur, maar ook de hele nacht! (lijn N30)

Taxi

U kunt op verschillende manier een taxi aanhouden of bestellen:

  • Bellen: Vanuit huis een taxi bestellen: Telefoonnummers van taxibedrijven vindt u via het telefoonboek, telefoonnummer 1888 of via www.1888info.nl
  • Internet: Enkele taxibedrijven en -centrales bieden ook de mogelijkheid om een taxi te bestellen via internet. Voor internetadressen van taxibedrijven kijkt u bijvoorbeeld op www.taxi-noord-holland.startpagina.nl
  • Aanhouden op straat: U kunt gewoon uw hand opsteken en een taxi aanhouden op straat. Houdt u er wel rekening mee dat taxi's niet overal kunnen en mogen stoppen ivm stopverboden die kunnen gelden.
  • Taxistandplaats: Op een standplaats kunt u een taxi naar keuze nemen. Er zijn in Zuidoost 6 officiĆ«le standplaatsen, te herkennen aan de blauwe borden P-taxi. Ze zijn te vinden aan de Entree, Meijenbergdreef/AMC, Hoekenrodeplein/Zuidelijke zijde, Hoekenrodeplein/Noordelijke zijde, Corridor en de Passage.